Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Anjel s minulosťou rebela- Angelina Jolie!

Milujem túto ženu! (Nebojte sa, nie som lesba :D) Nielenže je nádherná, milá, talentovaná, ale aj napriek svojej sláve a obrovskému bohatstvu, pomáha ľudom v lepší život, bojuje za ich životy! Dokonca si adopotovala 3 deti. Je to odbdivuhodná žena s obrovskou charizmou, s obrovským srdcom a pohľadom na lepší život. Takže už vieme prečo sa do nej Brad Pitt počas natáčania filmu Pán a Pani Smithovci zaľúbil a opustil nemenovanú osobu (nesympatická osoba pre mňa, preto ju nemenujem). Brad Pitt chcel mať rodinu, a nie si užívať slávu, večierky, kariéra... To všetko aj viac našiel u Angeliny, sú spolu už niekoľko rokov. Majú spolu šesť detí, 3 adoptované, 3 vlastné (1 dcéra, dvojičky - dievča, chlapec). Angelina sa nechcela už vydávať, ale dočkali sme sa, svadba bude! Myslím, že to bude 11. augusta tohto roku. GRATULUJEM! A ešte k tomu vraj Angie čaká dvojičky - chlapíkov! :D Brad je určite nesmierne šťastný!

Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight sa narodila v Los Angeles, 4. júna 1975, otcovi, hercovi Johnovi Voightovi a francúzskej herečke a modelke Marcheline Bertrand. Keď mala Angelina dva roky, spolu s mamou a bratom Jamesom sa odsťahovali do New Yorku. Angelina bola šťastné dieťa. Chovala hady a jašterice, nosila nápadné oblečenie. Bola členkou klubu Kissing Girls, dievčatá, ktoré naháňali chlapcov aby ich pobozkali až dovtedy, kým nezačali kričať. Škola bola nútená preto volať rodičom a tak sa klub rozpadol. Matka Marcheline sa snažila dotiahnuť deti k filmom najviac, ako to bolo možné. Angelina tvrdí, že práve to jej pomohlo, aby sa viac zaujímala o herectvo.

 

Nestala sa herečkou kvôli svojmu strýkovi Chipovi Taylorovi, ani kvôli svojej starej mame Jaqueline Bisset, a už vôbec nie vďaka svojmu otcovi. Už vo svojich siedmych rokoch účinkovala vo filme Lookin´to get out, filme o notorických gambleroch, ktorý spolunapísal a tiež v ňom hral John Voight. Keď mala Angelina 11, opäť sa presťahovali, tentoraz späť do Los Angeles. Neustále sa sťahovali, čo viedlo k neustálemu stresu. Angelina sa vtedy rozhodla, že chce hrať, a začala v Lee Strasberg Theatre Institute, kde skúšala dva roky, hrajúc v niekoľkých predstaveniach. Ako žiačka Beverly High School, nebola sama, ktorá mala herecké ambície. Cítila sa opustená medzi všetkými tými dobre vyzerajúcimi , rozmaznanými detičkami. Deťmi, ktoré nosili značkové oblečenie a boli na kosť vychudnuté. Marcheline nebola bohatá, takže Angelina musela nosiť oblečenie z druhej ruky. Jej sebavedomiu nepomohlo ani to, keď sa pokúšala stať sa modelkou.

Nikdy ju nevzali - príliš malá, príliš chudá, príliš tučná, príliš vystrašená. Vystrašenosť možno spôsobili časté sťahovania, možno to malo čo dočinenia s jej otcom, osamelá, nechcela žiť so svojou rodinou. Ďalšia možnosť mohla byť aj chudoba, ale posmievanie sa jej kvôli jej veľkým očiam, veľkým perám, prosto všetkému veľkému. Začala sa nenávidieť, cítila sa absolútne bezcenná. Tak ako mnoho mladým dievčat, začala si ubližovať. V 14, odišla zo školy a začala žiť rýchlym životom. Nosila čiernu, mala zafarbené vlasy načerveno, a zaľúbila sa do punkera. Experimentovali a skúšali sado maso. Angelina ho raz poprosila, aby ju porezal. V 16 sa ich vzťah skončil. Odsťahovala sa do bytu oproti matke a nosila čiernu do divadla. Naplno sa oddala hraniu, jej prvá úloha bola neprekvapivo ako German dominatrix.

Začala sa učiť od svojho otca, pozorovala ho v komunikácii s ľuďmi, ako sa s nimi rozprával a začala ich mať rada. Prestala s ním bojovať, uvedomujúc si, že obaja sú proste králi drámy. Jej otec si vtedy všimol jej talent, keď čítala časť Catheriny v „A wiev from the bridge“.

 

Keď prestala nosiť traky a okuliare, stala sa modelkou, pracovala v Los Angeles, New Yorku a Londýne. Taktiež účinkovala vo videoklipe Meat Loaf's Rock'n'Roll Dreams Come Through. Neskôr sa objavila na prime Lennyho Kravitza, Lemonhead a Rolling Stones. Jej sebavedomie rástlo, no zároveň aj upadalo. Vraj raz, keď bola na dne, chcela si najať muža, ktorý by ju zabil. Vraj o tom rozmýšľala mesiace, no nedokázala mu zavolať. Angelina účinkovala v piatich bratových študentských filmoch, vyrobených USC School of Cinema, ale jej skutočná herecká kariéra začala až v roku 1993, keď si zahrala Casellu „Cash“ Reese, poboku Eliasa Koteasa a Jacka Palaceho vo filme Cyborg 2 . Tu sa prejavila aj jej sexuálna charizma,. Potom prišiel film Hackers, kde stretla svojho prvého manžela Johnnyho Lee Millera. Neskôr sa vzali. Angelina hľadala niečo, čo by zaručilo stabilitu pre jej život. V médiách začala verejne hovoriť o svojej sexualite a o tom, ako si užíva. „Si mladá, si opitá, si v posteli, máš pri sebe nôž a došľaka, stane sa to.“ Zvláštna bola aj jej svadba s Billym. Angelina mala oblečené čierne kožené nohavice a bielu košeľu, na ktorej mala krvou napísané manželovo meno. Angelina neskôr vysvetľovala svoju záľubu v nožoch a smrti. Vraj už ako malá snívala o tom, aby bola riaditeľkou pohrebného ústavu.

Potom prichádzali rýchle a hlúpe úlohy, napríklad s Davidom Duchovnym v nemravnom filme Playing God, či vo filme Mojave Moon. Vo Filme Foxfire si zahrala jednu zo skupiny teenegeriek, ktoré zabijú svojho učiteľa, ktorý ich prenasleduje.

Ďalšia úloha bola vo filme True Women, romantickej dráme, ktorá bola napísaná podľa knihy Janice Woods Windleovej. Ako dieťa ju povzbudzovali, aby vyjadrila svoje city, čo sa jej neskôr aj zišlo. V životopise Georga Wallaceho hrala manželku segregačného guvernéra Alabamy, ktorý bol postrelený, čoho následkom zostal ochrnutý, pretože šiel po prezidentovi. Hral ho Gary Sinise a režírovaný bol Johnom Frankenheimerom. Za túto rolu získala Zlatý glóbus a nomináciu Emmy. Ďalšia úloha vo filme Gia, ďalšom životopisnom filme, tentoraz však o Gii Carangi, lesbickej supermodelke zo sedemdestiatych rokov. Toto dielo bolo nabité sexom, drogami istým druhom strachu, emocionálna dráma, ako Carangi žila a neskôr sa nakazila AIDS. Ďalší nabitý rok získala Angelina Zlatý glóbus, taktiež bola nominovaná na Emmy. Pri odovzdávaní zlatých Glóbusov skočila do bazéna oblečená v šatách Randolpha Dukeho. Emocionálna extravagancia tejto časti jej života, pridávali k zmätenosti a bolesti na duši, takže s Angelinou bolo žiť nemožné. Zrútila sa a Johnny to už ďalej nemohol vydržať. Dvojica sa rozišla a Angie žila sama na Manhattane, dávala sa dokopy a dokončila štúdium na NYU. Vtedy už boli známe jej vyhlásenia o jej bisexualite, čo potvrdila aj vzťahom s herečkou Jenny Shimizu Potom nadišla rola v komediálnej dráme Pushing Tin, o dvoch dozorcov lietadla, ktorí sa dostanú do konfliktu. Úlohy týchto chlapíkov si zahrali John Cusack a Billy Bob Thornton. Angelina si zahrala Billyho manželku, extrémne sexy ženu, ktorá poblázni každého muža a spí s Cusackom. Film bol excelentný. Avšak dôležitejšie pre Ang bolo, že sa zaľúbila do Billyho, ktorý bol od nej o 15 rokov starší. Rozišiel sa so svojou dlhoročnou priateľkou Laurou Dern. Tento pár sa stal neslávny vďaka ich chlípnym výrokom. Billy totižto vyhlásil, že rád nosí Angelinene spodné prádlo, čím sa k nej cíti byť bližšie. V skutočnosti boli tieto výroky vulgárne, no boli z lásky. Angelina sa v tom čase stala obrovskou hviezdou. Winona Ryder žiadala, aby bol jej charakter vo filme Girl, Interrupted mal byť rovnako ako ona, mladý.

Ale Angelinina postava, Lisa Rowe, duševne chorej, neskôr depresívnej, nenávidenej, no osoby, ktorá potrebuje nejakú formu života, táto rola sa proste hodila na Angelinu. Podmanila si tento film a vyhrala Oscara, kde počas odovzdávania hovorila sladké klamstvá. Počas nakrúcania filmu Original Sin v Mexiku, Angelina odletela na ceremóniu Oscarov a potom odletela nazad, prišla o 4:30 ráno a zaspala. Následne však bola zobudená mariachi skupinou, ktorú si prenajal spolu herec Antonio Banderas a režisér Michael Cristofer. Klopkajúc na jej príves, jej každý člen štábu priniesol jednu ružu. Mnohí z nich, podobne ako Michael Cristofer spolupracovali na filme Gia. Spománali a priali jej, aby si navždy užívala tento moment slávy. V tlačí medzitým, jej víťazstvo bolo očierňované hroznými historkami, že mala aféru so svojím vlastným bratom. To je jeden z Angelininých fenoménov – má neskutočnú reputáciu, čo sa týka jej neskrotnej sexualite a promiskuite. Ona však tvrdí, že spala len malou hŕstkou ľudí. Po úlohe vo filme Girl, Interrupted si zahrala v diele The Bone Collector, kde si zahrala spolu s Denzelom Washingtonom. Ďalej vo filme Gone in 60 seconds, kde si Ang zahrala rolu Sary „Sway“ Wayland, ex-priateľku skvelého zlodeja áut, ktorého si zahral Nicholas Cage. Z tejto filmovej úlohy sa presunula na nakrúcanie filmu Original Sin. Tu si zahrala vedľa herca Antonia Banderasa. Zahrala si manipulatívnu podvodníčku, ktorá oklamala Banderasa, majiteľa plantáží na Kube. Potom prišla veľká rola vo veľkofilme Tomb Raider. Aby si však zahrala hrdinku z videohier – Laru Croft, musela zvládnuť britský akcent a bojové umenie, kic-box, jógu, balet a mnoho ďalších náročných činností.

Mnoho herečiek malo exotických vlasností, no len Angelina mala tú moc naplno zvládnuť túto úlohu. Vrátila sa aj v druhej časti Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, kde zachraňovala svet pred pandorinou skrinkou ( otca vo filme jej hral jej vlastný otec Jon Voight). Zas a znova Angelina presvedčila svojou tvárou, ako nezlomná superžena. Pri natáčaní filmu v Kambodži bola Angelina šokovaná, v akých podmienkach žijú miestni ľudia. Na základe týchto skúsenosti sa začala angažovať v aktivitách UNHCR, až kým sa nestala Veľyslankyňou dobrej vôle UNHCR. Takto Angelina precestovala celý svet, pričom navštívila množstvo utečeneckých táborov. No táto dobrovoľná aktivita, ktorou pomohla tisíckam ľudí v existenčných problémoch, sa pre mnohých stala terčom kritiky. Za jej pomoc afganským utečencom dostala po 11. septembri 2001 tri vyhrážky smrti. Medzi pokračovaniami tohto filmu si zahrala vo filme Life Or Something Like it, kde stvárnila rolu reportérky TV Seattle, veľmi ambicióznu, ktorá predčí svoje schopnosti. Toto obdobie bolo pre Angelinu ťažkým. Adoptovala si kambodžeského chlapca Maddoxa, prejavila sympatie pre túto nadáciu a stala sa Ambasádorkou dobrej vôle. Túto úlohu vzala svedomito, pochodila krajiny ako Sierra Leone, Tanzániu, Pakistan a západnú Saharu. Nanešťastie, jej vzťah s Billym Bobom Thortnom neprežil nápor týchto aktivít. Ako neskôr prezradila, Billy sa viac zaujímal o svoju kariéru a nechal ju a Maddoxa, aby sa sami vybrali na cestu. Dvojica bola oficiálne rozídená v máji 2002 a rozvedená o rok neskôr, po trojročnom manželstve.

Po rozvode s Billym Thortonom sa Angelina sústredila na výchovu syna, narúcanie filmov a funkciu splnomocnenkyne OSN. Za rôznu humanitnú výpomoc jej kambodžský kráľ ponúkol v roku 2005 kambodžské občianstvo. Ako by toho nebolo málo, jej Otec, Jon Voight v televíznej relácii vyhlásil, že jeho dcéra má “seriózne mentálne problémy”. Angelina jeho slová veľmi neocenila... Keď pracovala na pokračovaní filmu Tomb Raider, kúpila si dom v Buckinghamshire, kde ju bolo často vidieť von s ex-manželom Johnnym Lee Millerom. Po úspechu dvoch filmov Lara Croft, prišla na rad rola vo filme Beyond Borders. V tomto filme si zahrala dcéru insdustriálneho renomovaného doktora, ktorá mu pomáhala zachraňovať ľudské životy v Afrike. Predstavovali akoby paralely v jej vlastnom živote. Rok 2004 priniesol do novín nové titulky. Začalo sa to filmom Taking Lives, kde si Angelina zahrala úlohu vyšterovateľky, ktorú zavolali do Montrealu, aby pomohla vyšterovaciemu tímu vypátrať vraha, ktoré svoje obete najskôr zabíja a potom im kradne identitu. Tento film bol plný nečakaných zvratov a šokujúcich rozuzlení. Počas tohto filmu však v médiách kolovali vravy okolo rozpadu manželstva jedného z hlavných predstaviteľov- Ethana hawka, ktorý sa rozviedol s Umou Thurman. Za tento rozchod vraj bola zodpovedná Angelina, ktorá Ethana zviedla, avšak skutočnosťou bolo, že bola za to zodpovedná modelka Jen Perzow. Ako ďalší prišiel film Shark Tale, animovaný film, kde herci ako Will Smith, či René Zellweger dabovali žraloky. Angelinin hlas sme mohli počuť pri dabovaní postavičky Loly. Tento animák bol vcelku populárny, hoci bol zatienený bumom okolo Shreka, no napriek tomu zožal úspech. Po tomto diele prišla na trh nová odroda roly, a to vo filme Sky Captain And The World Of Tommorow. Bol inšpirovaný rokmi 1950, sci- fi. Spolu v tomto filme si Angelina zahrala aj s Gwyneth Paltrow, či Judom Lawom. Tento film sa natáčal prevažne na pozadí zelenej obrazovky, pozadie bolo dotvorené počítačmi, akýsi filmový zázrak. No napriek tomuto tento film nezožal veľký úspech. Toisté sa dalo povedať o Angelininom ďalšom megafilme, kde si zahrala Olymphiu, matku Alexandra Veľkého, ktorého si zahral Colin Farrel. Ako postava bola menželkou ožrana, ktorého si strihol Val Killmer. V rohe Olympie, ako silnej a bojovnej ženy sa snažila svojho syna dotlačiť na trón, ako panovníka Macedónska. Film stál 150 miliónov dolárov, zarobil však len 34 miliónov dolárov. Ďalšia úloha prišla vo filme režírovaným Vanessou Redgravejovej. The Fever. Veľkým hitom sa stal až film s názvom Mr. And Mrs. Smith, kde si zahrala po boku Brada Pitta. Neskôr sa svetoznáma dvojica Aniston a Pitt rozišla a Angelina s Bradom boli nachytaní ruka v ruke. Film Mr. And Mrs. Smith bol neskutočným hitom. Hlavné hviezdy tohto filmu boli bombardovaní otázkami z médii, ktoré sa týkali ich vzťahu.

Brad sa v roku 2005 oficiálne rozšiel s Jennifer Aniston. O rok neskôr si adoptoval Angelinine deti Maddoxa a Zaharu Marley, ktorú si Ang adoptovala rok predtým. Koncom mája sa im narodila spoločná dcérka, Shiloh Nouvel v Namíbii. Spolu nafotili fotky do magazínu People, kde ako šťastná rodinka pózovali pred objektívom fotoaparátu s novorodeniatkom Shiloh. Peniaze poputovali na charitu. Charitatívna práca a materské povinnosti zaberali Angeline množstvo z jej času. Aktívne sa venovala charite, utečencom a bojovala prosti neprávosti.

V roku 2006 prišla dlho očakávaná premiiéra filmu The Good Sheperd. Príbeh o formovaní CIA. V hlavnej úlohe zažiaril Matt Damon, Angelina si zahrala jeho manželku. Tento film bol veľkou historickou lekciou a zožal úspech. Potom sa zaskvela vo filme The Beowulf, kde si zahrala historicky známeho ženského netvora. Technikou spracovania tohto filmu bola podobná, aká bola použitá vo filme Polárny Expres. Ďalšou jej filmovou rolou bola postava manželky zavraždeného novinára, ktorá sa tehotná snažila nájsť ho. Tento film bol založený na skutočnosti - The Mighty heart. Angelina za neho zožala veľký úspech a pozbierala niekoľko ocenení. Spoznala Mariane Pearl, ktorú vo filme stvárňuje a stali sa z nich veľmi dobré priateľky. Ďalším filmom, ktorý zožal obrovský film bola animovaná komédia Kung Fu Panda, kde Angelina prepožičala svoj hlas tigrici. Tento animák bol jeden z najúspešnejších z dielne Dream Works a už počas otváracieho víkendu trhal rekordy. To sa však dá povedať aj o úplne novom filme Wanted, kde si Angelina strihla jednu z hlavných úloh, po boku napríklad Jamesa McAvoya či Morgana Freemana, ako úkladná vrahyňa menom Fox. Tento akčný trhák takisto nezaostal za Kung Fu Pandou a je jasné, že toto leto patrí práve tomuto filmu. Okrem toho vo Francúzsku, v Cannes predstavila aj svoj film Changeling, ktorý sa má dostať do kín koncom roka 2008 a takisto je jasné, že pôjde o jednu z jej osudových rolí. Stvárňuje v ňom matku, ktorá stratí svojho syna, po tom, čo sa však nájde zisťuje, že chlapec nemôže byť jej synom. Ako tento film dopadne, na to sa ešte môžeme len tešiť. Stále obletovaná novinármi, ktorí písali všelijaké nechutnosti, rozoberali jej sexuálny život, či psychické problémy, Angelina sa naďalej venuje charitatívnej činnosti. Angelina je jedna z najkomplikovejších hviezd v Hollywoode. Na sklonku minulého roka si adotpovala ďalšieho chlapčeka, tentoraz z Vietnamu – Paxa Thiena, ktorému prischlo rovnaké priezvisko, ako ostaných 4 detí – Jolie – Pitt. Momentálne žije spoločne s partnerom Bradom Pittom, ktorého si v najbližšom čase nechystá vziať. Keďže sa sama priznala, že miluje Francúzsko (ktoré je aj rodnou zemou jej matky), niet divu, že si s Bradom prenajali vilu, v ktorej sa rozhodli na nejaký čas usadiť. Vila má aj tú výhodu, že je obkolesená lesom, takže nie je možné, aby ich nejaký paparazzi pristihol. V sobotu, 12. júla 2008, krátko po ôsmej hodine večer Angelina porodila dvojičky. Najznámejšia tehotná mamička na svete priviedla na svet dievčatko - Vivienne Marcheline a chlapca Knoxa Leona.

Dnes spolu plánujú svadbu, a vraj Angelina čaká dvojičky - chlapíkov! :D GRATULUJEME!!!


Angelina Jolie | stály odkaz

Komentáre

  1. tak ti poviem
    ja nie som na baby, ale táto dáma sa mi nesmierne páči...:-)
    publikované: 01.05.2012 14:57:15 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pre matahari:
    Ani ja nie som na baby, možno to tak vyznelo. Túto ženu milujem preto aká je. Nemilujem ju ako doslova ŽENU! :D
    publikované: 01.05.2012 15:34:28 | autor: Angelote (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ange
    nevyznelo, nepodozrievam ťa, to bol len môj hold tejto dáme krásnej..:-)
    publikované: 02.05.2012 20:42:41 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Pre Matahari:
    Asi som to nepochopila, prepáč. :D:D To som rada, že sa ti tiež páči. ;-)
    publikované: 03.05.2012 15:25:10 | autor: Angelote (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014