Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ICQ

   http://img1.zoznam.sk/icq/img/laska_cez_icq.gif

ICQ je skratka z anglického I SEEK YOU, ktorá v preklade znamená niečo také ako HĽADÁM ŤA. Niektorí užívatelia sa mýlia a domnievajú, že skratka ICQ znamená I see you (vidím ťa). Táto skratka vznikla prehodením písmena v slovách I seek you -> I see kyou -> ICQ.

ICQ je program pre komunikáciu cez internet. Dá sa prirovnať ku chatu, keď si píšu len dvaja ľudia v jednom okne. Ale oproti chatu ma veľa výhod. Je napríklad vidieť, kto z vašich kamarátov (nemusia to byť len kamaráti:o), je práve online. Správa sa dá odoslať aj ľuďom, ktorí sú práve offline – správa sa uloží na serveri ICQ a hneď ako sa ten dotyčný prihlási, je mu doručená. Cez ICQ sa nedá len písať, ale aj hrať hry, posielať obrázky, hudbu, rozprávať, atď. Veľká výhoda ICQ je, že ho môžete používať zadarmo.

Program ICQ vyrobila pred pár rokmi izraelská firma Mirabilis. Tento šikovný software mohol ktokoľvek zadarmo používať a šíriť po internete. Odhadovaný počet užívateľov je dnes odhadovaný na 250 miliónov a narastá denne o desaťtisíce. Tento výnimočný program si všimli AmericanOnLine, ktorí firmu Mirabilis odkúpili za 287 miliónov a bezplatne venoval svojim užívateľom.

Základom systému ICQ je UIN (Universal Internet Number), ktorý Vám systém pridelí, keď si program nainštalujete a zaregistrujete sa. Je to vaše jedinečné číslo. Nick (vašu prezývku) si môžete vymyslieť a môžete ho mať rovnaký ako niekto iný a to preto, lebo máte iné UIN. Systém je spravovaný na severe http://www.icq.com Nachádza sa tam databáza užívateľov ICQ, v ktorej má každý jeden užívateľ svoje UIN. V tejto databáze sú aj informácie o všetkých užívateľoch (také aké si tam sami dali). Po spustení ICQ a registrácii na serveri si vymeníte so serverom ICQ vaše údaje a zvolíte si s kým chcete komunikovať a pridáte si ho do zoznamu. Server Vám následne prepošle, kto je online (pripojený) a offline (nepripojený). Ak chcete niekomu napísať, stačí dvakrát kliknúť na kontakt a písať. :o)

Farebné logá ICQ = flowers (kvetinky):
Červené - Offline - “disconnect“ - nepripojený
Sivé - “Stand by“ - pokúša sa o pripojenie
Zelené – Online - ste pripojený na ICQ server.

Ak sa Vám vždy po zapnutí ICQ otvára okno ICQ Welcome a chcete ho zrušiť, tak:
Po prihlásení ICQ na server kliknite na Main -> Preferences and Security. Vľavo hore v časti Preferences kliknite na Contact List a v sekcii Options odškrtnite tlačítko Show the "Welcome to ICQ" screen.

ICQ si môžete stiahnúť na stránke http://www.icq.com/download , kde máte istotu, že ide o najnovšiu verziu a že nie je infikovaný.
Na stránke http://cestiny.idnes.cz/pi/icq5cz.html si môžete stiahnúť české ICQ.
 

http://img117.imageshack.us/img117/3619/icq6eu9.jpg




AK CHCETE PORADIT, NAPISTE MI NA TENTO E-MAIL: roky13@centrum.sk
ICQ: 452051842

ICQ | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014