Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mágia

                   Mágia
          http://web.axelero.hu/dob10638/keptar/images/sym_magia_19.jpg

Mágia (z gr. mageia - čarodejníctvo), alebo čarodejníctvo, strigônstvo, bosoráctvo je jedna zo základných foriem osvojovania si sveta človekom, v rámci ktorej človek numinózne a s manipulatívnou snahou prežíva transcendentno. Zvykne sa rozlišovať čierna mágia, biela mágia, vysoká mágia a nízka mágia.

http://lendormin.freeblog.hu/files/m%C3%A1gia3.jpg

V magickom prístupe k svetu dominuje tendencia manipulovať silou mysle alebo vôle, čiže prostredníctvom zaklínania, modlitieb, amuletov, maskotov a pod. bez toho však, aby sa na začiatku uvádzali do chodu kauzálne série účinkov. Slovo mágia pochádza z Perzie. Mágovia tu boli pôvodne príslušníkmi kňazskej kasty vyznávajúcej Zoroastrovo učenie.

V podstate každý človek je čarodej. Myšlienky, ktoré každú sekundu vysielame z našej mysle do vesmíru, či už v podobe želaní, strachov, alebo vizuálnych obrazov sa spájajú v univerzum a vytvárajú náš osud. Čas medzi vyslaním myšlienky a jej zhmotnením v realitu je individuálny, závislý od energetickej sily jedinca a momentálnych možností univerza. Preto je tento jav z pohľadu vedy ťažko dokázateľný, pretože zhmotnenie myšlienky môže trvať od pár týždňov, rokov až po pár životov. Rozdiel medzi mágom a bežným človekom je ten, že mág si je tohto procesu vedomý, preto sa vedome snaží vyhýbať negatívnym myšlienkam a vedome podporuje pozitívne myšlienky, ktoré odzrkadľujú jeho želanú realitu. Časom začali mágovia rozvíjať rôzne techniky a rituály aby nemuseli viacnásobne opakovať myšlienku želanej reality, ale aby danú myšlienku vytvorili iba raz spôsobom, ktorý zabezpečí jej rýchle splnenie. V podstate cieľom väčšiny magických rituálov je prodstredníctvom vplyvu na podvedomie vytvoriť silný energetický náboj a ten preniesť do vytvorenej myšlienky želanej reality, ktorú chce mág vytvorit.

http://www.vestba.eu/sub/vestba.eu/images/obrazkynaweb/ice_hand.jpg

http://magyarorszag.mconet.biz/news_images/688/Magia1.jpg

Medzi techniky mágie patrí napr. evokácia, ivokácia, magnetizácia, materializácia/dematerializácia, iluminácia, astrálne
cestovania a pod.

http://helar.files.wordpress.com/2008/10/bruno-torfs-bosorka.jpghttp://www.humanart.cz/art/1754/1754-1214682531.jpg


PS: Skúšali ste niečo, čo je spoločné s mágiou??DISKUTUJTE

Mágia | stály odkaz

Komentáre

  1. nie je to len akoze
    poznammiesto kde sa za splnu mesiaca stretneme mybytosti ktore mame sice ludsku podobu ale vnutro nieeeeee.......................
    publikované: 23.05.2009 12:48:23 | autor: peta (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Okultna spoločnosť
    Ano už 20 rokov študujeme a prevadzame prax a poviem vam že vôbec to nie je take ľahke ako sa píše v niektorých knihách.Hlavne sa zameriavame na magicke evokacie .Tymto by som sa chcel hlavne spojiť s ľudmi ,bádatelmi v okultizme aby sme si mohli vymeniť skúsenosti prípadne prijať medzi seba nových kvalitných okultistov.Momentálne hľadame dobré médium a to špiritisticke alebo hypnotické.Pripravujeme webovu stránku kde budeme prezentovať našu prakticku činnosť.Ak má niekto záujem nech sa najprv ozve na tomto fore.
    publikované: 22.10.2009 19:27:22 | autor: Frater Wig (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. oo
    ho ju
    publikované: 09.12.2009 00:16:25 | autor: & (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014