Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlato v hrdle

Charizmatická žena nielen so zlatom v hrdle, ale aj s porcelánovou tváričkou!

Adele

Anglická speváčka
Adele, celým svojim menom Adele Laurie Blue Adkins, sa narodila 5. mája 1988 v Londýne, Anglicko. V roku 2007 prevzala cenu BRIT Awards v kategórií Cena kritikov, ktorá je odovzdaná umelcom, ktorý v tej dobe ešte nevydali album.  Debutový album s názvom 19 vyšiel v januári 2008 a dostala na prvé miesto predajného rebríčka vo Veľkej Británií. Jej zatiaľ najnovším albumom je opäť nazvaný číslom - 21. Do celého sveta bola vypustená 21. januára 2011.  Adele vydala tri populárne skladby ako Rolling in the Deep, Someone Like YouSet Fire to the Rain. Zatiaľ najznámejší singel z tejto dosky je „Rolling in the Deep“. Jej diskografia sa na prvom mieste najpredávanejších albumov udržala najdlhšie zo všetkých, ktoré kedy boli vydané. Prekonala tak Rolling Stones a aj Madonnu.

Spevácky zázrak z Tottenhamu vtrhol na hudobnú scénu už pred tromi rokmi debutovým albumom „19“, ale celosvetový úspech dosiahla až druhým v poradí s názvom „21“ (v dobe jeho vydania mala presne 21 rokov). Rodáčka z Londýna kraľuje britskému rebríčku albumov už 11 týždňov, čím prekonala 25-ročný rekord Dire Straits.

S druhým albumom "21" láme rekordy

Vďaka skladbám Someone Like You alebo Rolling in the Deep predala z albumu 21 v USA už viac než milión kusov! To od januára nedokázal žiadny iný interpret. A hoci prežíva rovnaký raketový štart ako mnohé ďalšie hviezdy, jej prípad je tak trochu iný. Na rozdiel väčšiny rýchlo kvasených celebrít Adele naozaj vie spievať a neskrýva sa za lacné gestá či dokonalú postavu.

Sama tvrdí, že si rada pochutnáva na rôznych jedlách a zďaleka obchádza posilňovňu, ale v jej prípade to určite nie je na škodu. Veď aj s niekoľkým kilogramami navyše je očarujúca a čo je podstatné, spokojná sama so sebou. A o charizme mladej Britky veľmi dobre vedia aj za veľkou mlákou.

Portrét nalíčenej Adele zdobí najnovšie vydanie časopisu Rolling Stone a treba uznať, že vyzerá naozaj krásne. Vďaka svojej skromnosti a správnym postojom si získala milióny fanúšikov po celom svete. Na nič sa nehrá, po potlesku sa dokáže rozplakať od šťastia či smútku z nevydarenej lásky a jej piesne dokážu roztopiť ľad. Preto ju nezaskočia ani otázky týkajúce sa jej nadváhy.

„Môj život je taká dráma, že nemám čas starať so o niečo tak triviálne, ako je výzor. Nemám rada fitká,“ povedala v rozhovore pre prestížny hudobný časopis. „Mám rada chutné jedlá, dobré víno. Myslím, že aj keby som mala naozaj dobrú postavu, moje prsia by som aj tak nevystavovala na titulkách magazínov. Inak však proti tomu nemám nič. Páči sa mi, keď Lady Gaga či Katy Perry ukazujú prsia alebo zadok, ale to je ich hudba, ich štýl. Ja nechcem robiť muziku pre oči, ale pre uši,“ vysvetľuje speváčka, ktorá má aj napriek pozitívnym ohlasom z každej strany pred živými vystúpeniami obrovskú trému.

Raz dokonca zutekala z jedného vystúpenia v Amsterdame. Okrem toho neobľubuje príliš časté cestovanie, pretože zažíva stavy úzkosti. Tú jej sčasti pomohlo prekonať stretnutie s Beyoncé, ktorá pre ňu znamená veľkú inšpiráciu. „Si úžasná, keď ťa počujem, ako keby som počula Boha,“ povedala jej raz nadšená hviezda R´n´B a prekvapená Adele nemohla uveriť vlastným ušiam...a pri tomto komplimente to zďaleka nekončí. 


Adele | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014