Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dočkáme sa titulu? Alebo prepadu?

Vždy sa teším na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji! Milujem hokej, už od detstva. Mojím obľúbeným hokejistom a výnimočným človekom je zosnulý Pavol Demitra. Česť jeho pamiatke! :-( Ak pozeráte prípravné zápasy, mohli ste si všimnúť, že naší hráči majú na dresoch číslo 38 (Demitrovo číslo) a jeho podobizeň v strede čísla. Je to veľmi pekné! Každopádne máme nových mladých hráčov, ktorý nám možno prinesú titul, čomu aj verím! ;-) Tak držte palce a užívajte si hokej plnými dúškami!

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2012

 

    Na týchto majstrovstvách sa po prvýkrát bude hrať podľa nového formátu, ktorý bol schválený na polročnom kongrese IIHF v slovinskom Portoroži 17. septembra 2010. 16 účastníkov bude rozdelených do dvoch základných skupín, na rozdiel od doterajších štyroch. V nich odohrajú vzájomné zápasy každý s každým, čo znamená pre každý tím sedem zápasov. Prví štyria z oboch skupín postúpia do štvrťfinále, ktoré sa odohrá ešte v rámci skupín, čiže víťaz A-skupiny so štvrtým z A-skupiny a druhý z A-skupiny s tretím z A-skupiny, rovnako sa bude hrať aj štvrťfinále v B-skupine. Víťazi sa stretnú v semifinále, ktoré sa už bude hrať krížovým spôsobom, čiže sa stretnú navzájom tímy z A a B-skupiny. Finále sa bude hrať v Helsinkách. Mužstvá, ktoré skončia vo svojej skupine na ôsmom mieste, vypadávajú do I. divízie majstrovstiev.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2012 sa budú konať vo FínskuSúbor:Hartwall arena.jpg a ŠvédskuNáhľad verzie z 16:27, 24. apríl 2005 od 4. do 20. mája. Pôvodne sa mal však turnaj hrať len vo Fínsku, no napokon sa obe krajiny dohodli na spolupráci, ktorú v máji 2009 odsúhlasila aj IIHF. Spolupráca spočíva v tom, že oba tieto štáty budú usporadúvať spoločne turnaj v rokoch 2012 a Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2013. Malo by to priniesť zvýšený divácky záujem.

 

Nový formát zároveň odstráni súčasné skupiny o udržanie a šesťfinálové skupiny, ktorých hlavnou nevýhodou bol fakt, že do posledného dňa pred ich prvými zápasmi neboli jasné termíny a miesta zápasov jednotlivých tímov, čo sťažovalo predaj vstupeniek na tieto zápasy.

 

 

Tak držme palce našim chlapcom!


Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2012 | stály odkaz

Komentáre

  1. hokej
    su dobri a ale peter bondra je njlepšy
    publikované: 14.05.2014 17:44:37 | autor: rudolf (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014