Ľudia a niečo viac

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Biely raper!

Všetci vieme kto je Eminem, hlavne pre jeho nedávny úspečný song Not Afraid, duet s Rihannou Love the way you lie. Musím uznať, že na belocha je to neskutočný raper!

Eminem

 

EMINEM sa narodil 17.10.1972 pod občianskym menom Marshall Bruce Mathers III. Mal tri mesiace, keď ho s jeho len 17-ročnou matkou opustil otec. Detstvo prežil v Detroite, kde sa pokúšal skladať svoje prvé raperské texty.

Umelecké meno EMINEM začal používať v roku 1995. Jeho debutové CD Infinite, ktoré vyšlo v tomto roku, nebolo príliš veľkým „trhákom“. Veľkú zásluhu na jeho prvom úspechu - víťazstve v raperskej olympiáde (1997) má WENDY DAY, ktorá ho prizvala do súťaže a upozornila tým na jeho spevácke kvality. O niekoľko týždňov neskôr si ho všimol legendárny hiphopový producent DR. DRE, ktorému EMINEM vďačí za to, že druhý album Slim Shady sa predával v miliónovom náklade.

Aj tretí produkt - CD The Marshall Mathers LP z roku 2002 trhal rekordy v počte predaných kusov! Tajomstvom úspechu EMINEMA sú predovšetkým jeho texty: takmer všetky sú agresívne, ostro kritizujú americkú morálku. Tým si EMINEM získal veľkú popularitu hlavne u mladých ľudí. Rok 2002 predstavuje zásadný míľnik v jeho speváckej kariére aj vďaka ďalšiemu vydanému albumu The Eminem Show a kinovému trháku 8 Mile, čím sa sa stal absolútnou superstar!

Získal ceny Grammy a v roku 2002 Eminem dostal Cenu akadémie (Oscara) za najlepšiu originálnu skladbu k filmu 8 Mile, v ktorom si zahral hlavnú postavu. Po koncertnom turné v roku 2005 Eminem svoju umeleckú činnosť na chvíľu prerušil. Dňa 15. mája 2009 mu vyšiel ďalší album s názvom Relapse. Eminem mal problémy s drogami.

Eminem sa skoro predávkoval

 Americký raper Eminem priznal, že takmer zomrel po predávkovaní liekmi. Hip-hopový umelec sa fanúšikom o svojom boji so závislosťou zveril prostredníctvom článku v magazíne Vibe. Denne bral desať až dvadsať silných tabletiek od bolesti. „Lekár mi povedal, že sa to rovnalo štyrom vreckám heroínu. Aj keď mi oznámili, že som takmer zomrel, neprestal som," uviedol Eminem, vlastným menom Marshall Bruce Mathers III. "Rap bol mojou drogou. Dokázal ma dostať nahor, ale potom to skončilo. Musel som si nájsť niečo iné, čo by mi prinášalo ten pocit. Teraz mi rap pomáha opäť," dodal raper.

Eminem je späť

Americký raper Eminem zverejnil na internete novú skladbu s názvom Number One.


Neohlásené prekvapenie, ktoré bude súčasťou mixtapeu Big Mike & DJ Neptune Present: 4th Quarter Pressure, produkoval Dr. Dre. Známy producent a raper na nahrávke aj sám účinkuje. Zatiaľ nie je jasné, či pieseň oficiálne vydá na svojom albume Eminem alebo Dr. Dre. Existuje aj možnosť, že sa objaví na oboch nahrávkach.

Eminemov najnovší počin Relapse sa napriek pôvodne avizovanému termínu - 23. decembra do kamenných obchodov dostane až v prvom štvrťroku 2009. Odklad údajne spôsobil Eminemov perfekcionizmus. Relapse bude šiestym štúdiovým albumom najznámejšieho bieleho rapera. Na nahrávke sa producentsky podieľali aj DJ Premier a medzi hosťami figurujú aj mená ako 50 Cent či T.I..

Eminem opäť na čele rebríčku Billboard 200

Detroitský raper Eminem si znovu udržal prvé miesto v americkom albumovom rebríčku Billboard 200, keď z nahrávky Recovery (2010) predal v USA od 12. do 18. júla ďalších 195-tisíc kópií. Na čele je tak už štyri týždne, čo sa tento rok ešte žiadnemu interpretovi nepodarilo. V najbližšom vydaní by ho však podľa prognóz mal na jednotke vystriedať iný raper - Rick Ross s nahrávkou Teflon Don (2010).

Do Top 10 Billboardu preniklo až šesť noviniek. Najúspešnejšia z nich je na druhej priečke a patrí metalovej skupine Korn. Formácia združená okolo speváka Jonathana Davisa na dvojke boduje s nahrávkou Korn III - Remember Who You Are (2010). Pre kapelu je to už desiaty album v Top 10 rebríčka Billboard. Na tretej priečke je Drake s albumom Thank Me Later. Štvorka patrí kresťanskej skupine Newsboys a ich novej nahrávke Born Again (2010). Prvú päťku uzatvára kanadský tínedžer Justin Bieber s albumom My World 2.0 (2010). Z noviniek sa do najlepšej desiatky dostali ešte popový veterán Sting s albumom Symphonicities (6. miesto), country nováčik Jerrod Niemann s nahrávkou Judge Jerrod & the Hung Jury (7.), rocková superskupina Hellyeah s čerstvým počinom Stampede (8.) a speváčka M.I.A. s albumom Maya (9.).


Informácie zverejnila webová stránka www.billboard.com.


Albumový rebríček Billboard 200 (12. júla 2010 - 18. júla 2010):


1. Eminem - Recovery (195 000 predaných kópií)
2. Korn - Korn III - Remember Who You Are (63 000)
3. Drake - Thank Me Later (50 000)
4. Newsboys - Born Again (45 000)
5. Justin Bieber - My World 2.0 (41 000)
6. Sting - Symphonicities (36 000)
7. Jerrod Niemann - Judge Jerrod & the Hung Jury (34 000)
8. Hellyeah - Stampede (28 000)
9. M.I.A. - Maya (28 000)
10. Various Artists - Twilight Saga: Eclipse Soundtrack (28 000)

Filmografia

  • 2000 - Da Hip Hop Witch
  • 2000 - Up in Smoke Tour
  • 2001 - The Wash
  • 2002 - 8. míľa
  • 2003 - 50 Cent: The New Breed
  • 2004 - Crank Yankers
  • 2009 - Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony
  • 2009 - Funny People


 


Eminem | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



">.
  • Create PlaylistPop-out playerDownload music and ringtones
  • ">:-)
    Počet zhliadnutí:
    Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014